Задържаха четирима младежи за серия от кражби

Пернишки криминалисти задържаха четирима рецидивисти за поредица от кражби. Голяма част от обирите са извършени в началото на месец април.

Служители от Първо РУ – Перник установиха извършителите на 8 взломни кражби от търговски обекти в областния град. Повечето от набезите са направени в началото на месец април, когато били обрани 5 магазина и едно кафене в различни квартали на Перник. Другите два обира били извършени в края на месец февруари и на 20 март. Откраднати били хранителни и шоколадови продукти, цигари и алкохол, пари в брой, лотарийни билети, акумулатори, водни помпи и други вещи.

В резултат на непрекъснатата работа и проведени множество оперативно-издирватерни и процесуално-следствени действия са установени и задържани извършителите на дръзките деяния – криминално проявените М.М./23 г./, А.Г./18 г./ и две момчета на 16 и 17 години. Четиримата са познати на полицията предимно с кражби, като трима от тях са осъждани за подобни престъпления. Били са задържани за срок от 24 ч. с полицейска мярка. Част от откраднатите вещи са намерени и иззети.

Работата по започнатите досъдебни производства продължава под надзора на Районна прокуратура – Перник.

Коментари

коментара