Погват крадците на агнета по Великден, засилена охрана по селата и внезапни проверки – ще искат документ за всяко превозвано агне

Областна администрация Перник и областна дирекция „Земеделие” огранизираха среща на животновъдите от област Перник с представители на ОД на МВР Перник.

На срещата присъстваха заместник областният управител Валентин Димитров, председателят на Общински съвет Перник Иво Савов, директорът на ОД на МВР Перник старши комисар Валентин Бучински, началникът на отдел Охранителна полиция комисар Васил Василев, началниците на Районни управления Полиция при ОД на МВР Перник и директорът на ОД „Земеделие” Анна Цветкова.

Пред тях животновъдите поставиха въпроса за зачестяващите кражби на животни (агнета) с наближаващите великденски празници – практика позната на Полицията и от минали години.

По време на дискусията бе обсъдено предприемането на незабавни адекватни мерки за осигуряването на допълнително полицейско присъствие в районите около животновъдните ферми и стопанства в областта.

ОД на МВР е разпоредила да бъдат правени внезапни проверки на моторни превозни средства и при установяване на превоз на агнета да бъдат изисквани документи, удостоверяващи законния им произход.

 

Коментари

коментара