Пациентката Искра Сотирова: Не съм удряла лекарката, бутнах я леко за ръката. Медицинската сестра подаде молба за напускане заради случката

Жената, заради която бе извикан и нападнат лекарски екип в кв. Изток проговори за случая по Нова телевизия. Тя се закле дори в детето си, че не е удряла лекарката в главата. Искра Сотирова твръди, че е пила водка съвсем малко, за да се успокои.

„Помолих лекарката да ми сложи диазепам, за да се успокоя. Тя ми отказа, затова й показах една листовка и я бутнах съвсем леко по рамото, за да я види“, разкрива още перничанката.

„В ремисия съм. След този скандал ще се влоша отново. Не знам защо го правят това“, каза още Искра Сотирова.

Междувременно медицинската сестра, която заедно с лекарка беше нападната и заключена в апартамент в Перник, е депозирала молба за напускане. Това съобщи за „Здравей, България“ директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в града д-р Валери Симеонов.

„Реанимационният екип е бил на адреса, за да окаже спешна помощ на жена. От другата страна на вратата не е имало дръжка и ако обитателите на апартамента не пожелаят да отворят, екипът не може да излезе“, поясни той.

„Якето на д-р Каменова е било разкъсано, защото е било посягано към главата ѝ“, поясни той.

В понеделник около 22.15 часа е подаден сигнал за спешния екип в нощно дежурство, в който е медицинската сестра Мая Коритарова. Прегледът започнал.

Медицинската сестра поясни, че пациентката е искала Диазепам. Обяснено ѝ е, че не може да ѝ бъде даден заради употребата на алкохол. В този момент жената се нахвърлила върху лекарката.

Коментари

коментара