Скандал с екип на Бърза помощ в Перник: Лекарка и сестра се отзовали на сигнал за болна жена, попаднали на пияни, които ги заключили в стаята и ги блъскали в стената

Екип на Бърза помощ е бил нападнат в Перник по време на работа, съобщи читател на zaPernik.com.  „До кога всякакви луди, пяни и ненормолни ще нападат екипи на Бърза помощ“, пише читателят.
За инцидента потвърдиха шефа на Бързата помощ в Перник д-р Валери Симеонов и полицията.
Валери Симеонов съобщи, че лекарски екип се отзовал на повикване от тел. 112 на ул. „Благой Гебрев” в бл. 61 за оказване на медицинска помощ на жена. д-р Каменова, и сестра Коритарова попаднали обаче в компанията на почерпени хора в дома на пациентката и били заключени. Стигнало се до разправии, блъскане и късане на дрехи, но лекарите успели да излязат и да повикат полиция.
От полицията съобщиха, че са се отзовали на място, но не е имало инциденти.  Лекарите са поникани при болна пациентка, която е отказала да бъде лекувана и хоспитализирана.
Вероятно тепърва ще се установява какво точно се е случило. Вече е изпратен по случая и сигнал до Министерството на здравеопазването, които ще направят проверка, каза още доктор Валери Симеонов.
Ето какво разказа той за ситуацията: „При влизането в апартамента на пациентката, повикала Бърза помощ, екипът заварил вътре и двама мъже. Тримата били видимо пийнали. От вътрешната страна на вратата нямало дръжка. След като екипът влязъл в жилището, единият от мъжете заключил вратата и прибрал ключа. Тогава другият и жената нападнали лекарката и медицинската сестра. С мъка медиците успели да се измъкнат от апартамента и уведомили полицията за случилото се. При нападението връхното яке на лекарката било разкъсано, сестрата се отървала с блъскане в стената и раздърпани дрехи. И двете са много стресирани. Още в понеделник информирахме своевременно полицията и по случая се води следствие”

Коментари

коментара