Започнаха да ги ловят измамниците: Двама младежи излъгали баба с 600лв. са хванати за нула време, друг отива на съд

Радомирски полицаи задържаха двама за измама на възрастна жена. Друг измамник ще бъде съден, за дето измамил баба с дърва за огрев. 

Вчера, около 15, 00 ч., неизвестен се обадил по телефона на 76-годишна жена от с. Житуша и се представили за неин роднина. Мъжът поискал сумата от 600 лева като капаро за закупуване на климатици. Лековерната пенсионерка се доверила и предала парите на две момчета, пристигнали пред къщата й. По-късно разбрала, че е измамена и подала сигнал в полицията. Органите на реда предприели незабавни действия за установяване на извършителите. След проведени множество издирвателни действия били установени и задържани  столичаните Н.М./19 г./ и 20-годишният И.И. Част от парите били намерени в едно от момчетата и предадени на полицията. Двамата се проверяват и за други подобни престъпления, извършени в региона. Наложено им е полицейско задържане за срок от 24 часа.

Започнато е досъдебно производство и работата продължава.

От РУ – Радомир отново напомнят на гражданите, да не се доверяват на непознати и да не дават пари на ръка. Преди да предприемат каквито и да е действия, гражданите да се свързват със свои близки и познати. При липса на такива, да се обаждат на тел. 112.

Двама са привлечени като обвиняеми.

18-годишният В.П. от гр. Перник ще отговаря за кражба. В края на месец февруари тази година, от къща в пернишкия кв. „Рудничар”, младежът откраднал преносим компютър, собственост на негова съседка. Момчето е криминално проявено, познато с кражби.

Криминално проявен, задържан с постоянна мярка перничанин ще отговаря за измама. Деянието било извършено на 19 юли миналата година, когато неизвестен въвел в заблуждение 57-годишна жителка на с. Дивотино. Обещал да й достави дърва за огрев срещу сумата от 240 лева, взел парите и повече не се върнал. Започналото разследване установило, че извършител е познатият на полицията с кражби и измама Ю.А./32 г./ Мъжът е с мярка за неотклонение „задържане под стража” по друго досъдебно производство.

Коментари

коментара