Полицаи счупиха гръбнака на невинен мъж при разпит – остава инвалид за цял живот заради самозабравилите се ченгета-садисти

Млад мъж след разпит в полицейски участък № 11 на Красноярск стана инвалид първа степен. Трима оперативни работници от Криминална полиция ще отговарят пред закона за превишаване на длъжностните права и заплаха от насилие.33-годишният мъж бил задържан по подозрение в кражба на велосипед и откаран в полицейското управление. Разпитът бил воден от трима полицейски сътрудници – 24, 30 и 31 години, съобщава Bloknot.ru. Мъжете затворили вратата на кабинета, вързали ръцете на задържания, сложили стол на гърба му и седнали на него. В резултат на „нестандартните методи“ на разпит гръбнакът на младия мъж бил счупен.

Оказало се, че той няма никаква вина за кражбата на злополучния велосипед. Но че последиците от „посещението“ в полицейското управление ще останат за цял живот. Потърпевшият става инвалид и не може да работи.

Ченгетата отричат вината си и твърдят, че задържаният сам паднал и се ударил лошо. Медицинската експертиза обаче показала друго. По случая е образувано дело, което ще влезе в съда, съобщават от регионалния следствен комитет.

БЛИЦ

Коментари

коментара