Пияният Георги от Брезник, който кара с превишена скорост и уби спътник измъкна затвора, лишиха го от книжка за 2 години и 8 месеца

Снимка: Интернет

50-годишен брезнинчанин остава без книжка за 2 години и 8 месеца заради това, че карал пиян и убил 28-годишен младеж. Двамата запивали и решили да сменят кръчмата.

Драмата се разиграва около 18:30ч. на 15-ти май миналата година  в землището на с. Ръждавец, общ. Брезник.

50-годишният Георги Р. и 28-годишния Г.К.  запивали в заведение в брезнишкото село Банище. След това решили да сменят кръчмата и да отидат в друга, в село Станьовци. 50-годишният пиян мъж седнал зад волана на Фолксваген Поло, а до него се настанил 28-годишния младеж.

Пътят за с. Станьовци преминавал през с. Ръждавец. В този пътен участък Георги карал с превишена скорост. В следствие на високата скорост и забавените реакции от употребата на алкохол, пияният шофьор излязъл с дясната част на автомобила от пътното платно и навлязъл в тревния банкет, направил опит да се върне на пътя като навил волана в ляво, без да намали скоростта.  След този опит автомобилът пресякъл пътното платно и излязъл от него в ляво, по посоката на движение, където продължавайки праволинейно се ударил в гараж, който се намирал на 2м. от края на пътното платно. Вследствие на реализираното пътно-транспортно произшествие пострадалият Г.К., 28г., който пътувал на предната седалка  починал.

Според запознати загиналият е имал леки психически проблеми, но бил работно момче, не отказвал помощ на всеки, който го потърсел за съдействие. Имал и брат. Шофьорът е бил закаран в МБАЛ „Р. Ангелова”, където са установени фрактури на долни крайници и лицеви кости, без опасност за живота му.

Първоначално Окръжният съд в Перник осъдил Георги Р. на 2 години и 8 месеца затвор заради шофиране в пияно състояние и причиняване на смърт. В последствие на основание  чл. 66, ал.1 от НК се отлага изтърпяването на така наложеното наказание с изпитателен срок от 4 години и лишава подсъдимия от правото да управлява МПС за срок от 2 години и 8 месеца.

Коментари

коментара