Пернишкият депутат Ирена Соколова гост-лектор на шестия Зимен университет на Старейшини ГЕРБ, посветен на националната сигурност на страната, отбранителната политика и мигрантската криза

 

Трима представители на Старейшини ГЕРБ-Перник участват в шестия Зимен университет на СГЕРБ „Мигрантите и националната сигурност“. Гост-лектор  на събитието е председателят на ЖГЕРБ и народен представител Ирена Соколова. Темите са свързани с предизвикателствата пред националната сигурност на страната, отбранителната политика и мигрантската криза.

Форумът се провежда в Стара Загора на 26-ти и 27-ми март 2016 г. /събота и неделя/ и се организира съвместно от Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ и фондация „Ханс Зайдел“.

208

„Целта на политическите обучения на партия ГЕРБ е по-широка платформа от хора да имат възможността да натрупат допълнителни умения и компетентности, да обменят по между си своя опит и да споделят знания. Именно затова форуми като този са много ценни“, подчерта Ирена Соколова.

Специален гост на събитието е председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.

„Правителството постигна ръст на икономиката, стабилни финанси, спад на безработица, хазната ни е пълна с пари, не пипаме дълга – не харчим парите“, обясни Борисов. Той подчерта, че е имало под 1% усвояемост на европейски фондове, а сега достигат почти 100%.

Форумът бе открит от председателя на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов, кмета на Стара Загора и областен координатор на ГЕРБ Живко Тодоров, Николай Андреев – председател на СГЕРБ и вицепрезидент на Европейския съюз на гражданите-сеньори към ЕНП и от представителя на фондация „Ханс Зайдел“ Богдан Мирчев.

„ГЕРБ e партията, която се утвърди като сериозна и отговорна политическа формация. Всичко, което правим, го правим с нашите структури в цялата страна. С Младежи ГЕРБ, Старейшини ГЕРБ, Предприемачи ГЕРБ и Жени ГЕРБ. Това многообразие дава възможност да черпим както опит, така и енергия от младите хора“, заяви Цветан Цветанов.

 

Коментари

коментара