Алчност без граници: Пловдивчанка поръча убийството на брат си, на жена му, на сина им, на дъщеря им и на двамата им внука заради наследство от 4,5 милиона долара

Иванка Ройдова от Пловдив е поръчала отвличането на брат си и на неговите наследници. 66-годишната дама се опитвала да прибере около 4.5 милиона долара от сметките на мъртвия си баща, който приживе имал успешен строителен бизнес в САЩ. Това разкриха от полицията в Пловдив на специален брифинг.Бащата обаче оставил цялото си наследство на сина си и на внука си, дете на сина му, който носил неговото име. С Ивнка и сестра и не бил в добри отношения. Ройдова се е свързала с хора от престъпния контингент, дала е капаро, имало е нагласи да се изпълни поръчката и да се ликвидират още 5 наследника.

Трябвало е братът да бъде отвлечен, за да подпише завещание в полза на кървавата си сестра и след това да бъде убит. Това според указанието на Ройдова трябвало да стане, след като наетите килъри му бият голяма доза инсулин. Той бил диабетик и трябвало да изглежда като нещастен случай.

Останалите няколко наследника трябвало да се ликвидират наведнъж на Гергьовден, когато семейството се събирало да празнува. Ройдова е в ареста, утре прокуратурата ще иска постоянно задържане.

Иванка Ройдова, която е в ареста за 72 часа, е имала нестхващи претенции за пари. Тя е поръчала освен убийството на брат си и това на жена му, на сина им, на дъщеря им и на двамата им внука.През 1951 година бащата на Иванка – Георги Ройдов, емигрира в САЩ. Там развива успешен строителен бизнес и натрупва голямо богатство. Сестрата, братът и Иванка останали в България. След 1990 година бащата и децата възобновили връзки, отишли на гости на Ройдов-старши в Чикаго. Прз цялото време бащата пращал пари, с които наследниците му живеели охолно.

Той обаче се разочаровал от двете си дъщери и посочил за наследник само сина си и внука си. Големият пай от милионите -3 сметки, преписал на сина си, а едната сметка на внука си. Това било завещанието на човека, който починал през 2014 година в Чикаго. Разбирайки това, Иванка започнала совалки и срещи с частни детективи в САЩ. Установено било, че дядото, който като се пенсионирал, прекарал старините си във Флорида, не е оставил нищо на двете си дъщери.

Тогава Ройдова се свързала с хора от подземния свят, от Пловдив и от Америка, на които обещала за 6-те убийства 10% от 4.5 милиона долара, толкова, колкото смятала, че и се полагат по право. Обещала да им прехвърли и имоти в Пловдив.

Жената живее в пловдивско село, основно е харчила парите на баща си, не се знае с какво точно се е занимавала. Полицията внедрила таен агент от Главна дирекция, който влязъл в ролята на човек от ъндърграунда.

В крайна сметка Иванка се вързала и дала оферта и на него за ликвидирането на шестимата. Обяснила на евентуалните килъри навиците на брат си и наследниците му, включително къде ходят на училище внуците.

Килърът е трябвало по свой избор да реши как да ликвидира фамилията. След шестте убийства е трябвало да има и други, също наследници на фамилията, обясни на въпрос на БЛИЦ окръжният прокурор Румен Попов.

Трима от престъпния котнтингент са били арестувани за 24 часа, в момента в ареста е само Ройдова. Утре прокуратурата ще иска постоянен арест. Кървавата Иванка е заплашена от 1 до 6 години затвор.

БЛИЦ

 

Коментари

коментара