Народният представител Ирена Соколова стана млекопроизводител за един ден

Народният представител Ирена Соколова посети фирмата, произвеждаща продуктите с марка „Земенея“

Народният представител от ПП ГЕРБ-Перник Ирена Соколова и кметът на Община Земен Димитър Сотиров посетиха базата на фирма „Вамид 2002 ООД“ (Земенея),  удостоена с престижната награда „Златна мартеница“ на Съюз „Произведено в България“, и произвеждаща едни от най-добрите екологични млечни продукти в България.

160

По покана на собственика на фирмата Васил Николов гостите разгледаха обстойно фабриката и проследиха производствения цикъл на всеки един от млечните продукти в млекопреработвателно предприятие „Земенея” до неговия краен етап.  Те бяха запознати  с плановете на екипа за разширяване на дейността на фирмата на пазара с биопродукти.

161

Приемен ден с жители на град Земен и на малките населени места в общината проведе народният представител от ПП ГЕРБ-Перник Ирена Соколова.

Проблемът на ОДЗ– Земен с липсата на достатъчното финансиране и последващите го затруднения изложи пред народния представител директорът на детското заведение.

164

Ирена Соколова се срещна с животновъди, земеделски производители и стопани, които разказаха за отказите да им бъде предоставена земя, окачествена като „недопустим слой“. Тя се отнесе с внимание към представените и казуси и пое ангажимента да направи проверка относно случаите на „недопустимост“ в Държавен фонд „Земеделие“ и с предизвикване на проверки по тях.

163

 

Коментари

коментара