Венета Петрова е новият председател на БСП – Брезник. Старият Иван Ставрев се похвали: Изгубихме последните избори, но Брезник никога не е имал десен кмет

Венета Петрова единодушно бе избрана за председател на БСП в Брезник. Това стана на отчетно-изборната конференция на брезнишката социалистическа структура миналата събота.

Венета Петрова поема ръководния пост от досегашния председател Иван Ставрев, който бе начело на БСП в общината четири години. Двамата ще бъдат делегати на 49-я конгрес на БСП.

158

Петрова е завършила СУ „Климент Оридски”, специалност „Право”. От 1994 г. е адвокат. Втори мандат е председател на контролния съвет на Адвокатска колегията – Перник. В Районната избирателна комисия /РИК/ в Перник е била на всички нива, от член до председател.

Венета Петрова се занимава и с обществена дейност. Председател е на училищното настоятелство на ПГ по икономика в Перник..

Досегашният председател Иван Ставрев отчете дейността на партийната организация за периода 2012 – 2016 г. Той отбеляза, че въпреки загубата на последните местни избори, в Брезник никога не е избиран десен кмет и единението на левите сили би довело до победа. Убедителни изборни успехи на общинската организация са победите на вота за Европейски парламент през 2007 г., президентските избори през 2011 г. и изборите за 42-ро Народно събрание през 2013 г. В доклада се откроиха критики към управлението на кабинета „Борисов 2” и водената от управляващите политика. Ставрев подчерта, че за изготвения проект за изграждане на втори център за настаняване от семеен тип за възрастни хора с физически увреждания в Брезник е отказано финансиране от Министерството на труда и социалната политика.

157

В работата на конференцията взеха участие организационният секретар на НС на БСП Станислав Владимиров, народният представител Валери Жаблянов, председателят на Областния съвет на БСП и Бриго Аспарухов – член на НС на БСП.

 

Коментари

коментара