ЧЕЗ регистрира спад на потребление от 5% в „Часът на Земята“

ЧЕЗ ПОДКРЕПИ ЕКОЛОГИЧНАТА ИНИЦИАТИВА НА ОРГАНИЗАЦИЯТА WWF „ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА“

Компанията регистрира 5% спад на потребление по време на между 20:30 и 21:30 на 19 март 

ЧЕЗ подкрепи екологичната инициатива на организацията WWF „Часът на земята“. На 19 март, събота, от 20:30 до 21:30 часа, компанията изключи осветлението на своите административни сгради на територията на Западна България. През 2016 г. ЧЕЗ изключи дежурното и рекламно осветление на всички свои административни сгради в Западна България. В резултат на активното участие на клиентите на ЧЕЗ в инициативата, е регистриран 5% спад на потреблението на електроенергия . В столицата спестената от потребителите електроенергия се равнява на консумацията на 625 хиляди стандартни електрически крушки по 40 вата.

“За десета поредна година ЧЕЗ  подкрепи инициативата на международната екологична организация WWF„Часът на Земята“. Надяваме се, че нашите клиенти и партньори не само, се включиха в кампанията, но и ще затвърдят енергийно ефективното си поведение като начин на живот. Малките постъпки имат влияние върху голямата планета и ще покажат желанието да се справим с климатичните промени” каза Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

Кампанията „Часът на земята” е една от най-мащабните акции в историята на човечеството, които насочват общественото внимание към проблема с климатичните промени. Тази година отново във всички български градове угасиха фасадно-архитектурното осветление на обществени сгради за 1 час в знак на съпричастност с инициативата.

Коментари

коментара