Пернишката депутатка Ирена Соколова размаза БСП от трибуната на Народното събрание: Вашата партия не е силна и не е значителна, защото само значима опозиция може да даде и значимо управление. Вие сте една слаба и импотентна партия

Престрелки със сексуален подтекст  на тема потентност и импотентност прелетяха от парламентарната трибуна от ГЕРБ към БСП. Повод за размяната на реплики, достойни за речника на един сексолог, стана недоволството на Ирена Соколова от ГЕРБ от чутото в декларацията на лидера на социалистите.

Соколова обяви БСП за „импотентна партия“, което нанасяло вреди и на ГЕРБ, понеже се налагало да търсят „опора в други партии“, съобщи Канал 3.

Всичко започна с декларацията на Михаил Миков в рамките на парламентарния контрол, в която обърна внимание на демографската катастрофа.

„Тази трагична картина на демографската катастрофа, към която правителството води страната днес, трябва да бъде променена. Наред със замразяването на социалните плащания. от началото на годината до днес, с 1500 по-малко са родените деца в сравнение с миналата година. Гражданите са се наслушали на стратегии и обсъждания, трябват сериозни мерки“, посочи соцлидерът.

Миков напомни на управляващите, че освен замразените социални плащания, миналата седмица им се досвидяха 19 млн. за вдигане на майчинството през втората година.

„Това означава, че вече съзираме умисъл във водената политика, която тласка България към тази демографска катастрофа“, обвини управляващите Миков.

„Настояваме пред премиера и правителството за спешно обсъждане на демографската криза у нас“, допълни соцлидерът и обяви, че БСП е получила подкрепа от президента за свикване на КСНС по темата за демографската катастрофа.

„И очакваме, че всички политически сили и правителството ще проявят загриженост за бъдещето на България“, завърши Миков.

От ГЕРБ се видяха длъжни да реагират, а за честта на мнозинството стана бившата областна управителка на Перник Ирена Соколова.

Дори и да попитате един средностатистически почитател на маковете от гласоподавателите на БСП, ще ви каже, че има тя репродуктивни проблеми. Затова трябва най-напред да помислите за себе си, да не се занимавате с демографската криза.

„Нуждаете се от млади и активни членове, страдате от липса на единност в колективното ви тяло“, анализира ситуацията в червените редици Соколова. Тя обобщи, че за икономическите проблеми, липсата на сигурност и фактът, че едва 45% от първолаците имат за майчин език българския, били виновни от БСП.

„Съжалявам, че вашата партия не е силна и не е значителна, защото само значима опозиция може да даде и значимо управление. Във ваше лице виждаме една слаба и импотентна партия“, обобщи герберката, след което призна, че ГЕРБ е станал партньор, едва ли не, с РБ и други, именно заради немощта на соцпартията: „Тогава това създава недоверие и към нас, защото търсим опора в други партии. Разбирате ли? Вашият лош контрапункт не дава нищо добро“.

От лявата част на залата не си затраяха и отвърнаха също със сексуален намек относно възрастта на дамата:

„Вие допуснахте реплики по отношение на сексуални дисфункции, репродуктивни проблеми –  явно при нея има такива проблеми“, констатира соцдепутатът Таско Ерменков, който отправи упрека към водещия заседанието Явор Нотев.

Коментари

коментара