Чакат Бритни Спиърс, Джак Спароу и Одри Хепбърн на фашинг в Езиковата в Перник

Темата на тазгодишния Фашинг, който традиционно организират в ГПЧЕ „Симеон Радев“ в Перник в началото на пролетта, е Като две капки вода.

Бритни Спиърс, Джак Спароу и Одри Хепбърн ще бъдат сред звездните гости на тазгодишния фашинг в ГПЧЕ „Симеон Радев“ в Перник. Темата на събитието е Като две капки вода, а учениците ще се превъплътят в образите на известни личности от шоу бизнеса и историята. Организатори са възпитаниците на немските паралелки в Езиковата гимназия, които по традиция празнуват популярния немски празник Фашинг. С него се отбелязва краят на зимата и началото на дългия великденски пост. Хората се отдават на забавления и се маскират.

В езиковата гимназия празникът се отбелязва всяка година, за да се приобщят учениците към традицията на народа, чийто език овладяват.

Освен че ще се маскират в образите на популярни личности, участниците в празника и много ще се забавляват. Организаторите са подготвили богата програма за доброто настроение на всички гости. Сред изпълнителите ще бъдат талантливите възпитаници на училището Калина Венева, Емили Маринова и Карина Красимирова, гласовитата Николета Станойкова, която блесна в шоуто Гласът на България, танцьори от ансамбъл Граово и хип-хоп формацията Switch Crew, както и популярните рапъри от СкандаУ.

За гостите ще има стилна почерпка. Организаторите са се постарали и за ефектна украса и осветление, които ще направят атмосферата артистична. За участниците във Фашинга, които най-достоверно са пресъздали образите, ще има и награди.

Празникът ще се проведе на 10 март от 17, 30 ч. в Общинския младежки дом в Перник.

За организацията на шоуто помогнаха приятели и спонсори, сред които фирмите „Сани Конс“, „Сладко и солено“ , „Las Toster“, илюзионистът ИКАР, сватбена агенция „ИСИ wedding“, Соня Алексова, народният представител Ирена Соколова.

На празника са поканени народните представители Ирена Соколова и д-р Валентин Павлов, кмета на Община Радомир Пламен Алексиев, както и всички приятели на училището.

Коментари

коментара