ГЕРБ-Перник участва в общоградското поклонение „В памет на Апостола“ по случай 143 години от гибелта на Васил Левски

Областният координатор на ГЕРБ-Перник и кмет на града д-р Вяра Церовска положи венец пред паметника на Васил Левски в Перник по време на възпоменателната церемония в памет на Апостола на свободата.

Венец от името на ПП ГЕРБ поднесе областният координатор на МГЕРБ-Перник Денислав Захариев. За да почетат паметта на Левски цветя поднесоха още народният представител от ПП ГЕРБ и председател на Жени ГЕРБ Ирена Соколова, организационният секретар на областната структура на ГЕРБ в Перник Владислав Караилиев, областният управител на Перник д-р Александър Александров, общински съветници от партията, членове и симпатизанти.
В знак на признателност към делото и саможертвата на Апостола на свободата всички присъстващи сведоха глава в едноминутно мълчание.

Обръщение към перничани отправи кметът на града д-р Вяра Церовска.

„На 19 февруари почитаме безсмъртното дело на един смъртен човек – Васил Левски.
Днес отбелязваме 143 години от обесването на Апостола на свободата и България свежда глава пред него. Няма друга личност в хилядолетната ни история, чието име да излъчва толкова много позитивна енергия. Личност, която носи светлина и вяра на българите, както в националните им добродетели, така и в тяхното бъдеще. Затова неговото име надживява историята.

39
Левски е събрал в себе си най-доброто и най-истинското от българския дух. Той е не само Апостол на свободата, но и Апостол на човещината. Той вярваше в промяната, вярваше в упоритата, последователна работа, която рано или късно ще донесе по-добро бъдеще на народа ни. Нито за миг не е допуснал несгодите да посеят в ума и душата му отчаяние и безверие. Въпреки трудностите, Апостолът е имал непоклатимо доверие в способността на българския народ. Той не просто е вярвал, а е вървял напред, показвайки пътя му.

40
Този път трябва да следваме днес и утре, ако искаме да живеем добре и да се чувстваме уютно в родината си. И както казва Левски: „Всеки каквото заслужи, то не му се изгубва“.
Смятам, че днес трябва да имаме ясно съзнание за отговорностите, които поемаме с делата си. И със сигурност ни е необходима твърдост и последователност като на Левски, за да преодолеем предизвикателствата на времето, в което живеем.
Наш дълг е да се вслушаме в неговите напътствия! Поклон пред Апостола на свободата!”, се казва в обръщението на областния координатор на ГЕРБ-Перник и кмет на град Перник д-р Вяра Церовска.

Коментари

коментара