След скандала с журито на Сурва: Изритаха шефката на пернишкия музей Емилия Велинова

Директорката на пернишкия музей Емилия Велинова вече не е на работа, научи “За Перник”. Уволнението става само дни след избухналия скандал на Сурва 2016г, в който член на журито обяви, че “награди се диктуват отгоре”.

Журито на фестивала Сурва е изцяло подчинено на Регионалния исторически музей. Последният дори плаща заплатите им, които се превеждат авансово преди фестивала от Община Перник.

От източници в Общината “За Перник” научи, че няма да се допуска никакъв опит за дискредитиране на фестивала и ще се реже на месо, при най малки съмнения, за да не се петни името на Сурва, който тази година удари върха като посетители и организация.

Отделно длъжността на директор на музея трябваше отдавна да мине през конкурс, но Емилия Велинова от 2013 година не е минавала през такъв, а вече дори е влязла в пенсионна възраст. Оставането и на работа след 2013 година бе част от схемите на покойната Росица Янакиева, която държеше на хранилка кой ли не на работа, срещу политическа подкрепа.

На мястото на Емилия Велинова, музея в Перник ще управлява временен директор, до провеждането на нов конкурс, какъвто ще бъде организиран в близко време.

Коментари

коментара