Малките ученици от XI ОУ ”Елин Пелин” бяха първите, които отбелязаха 143-годишнината от гибелта на Апостола на Свободата Левски, като му посветиха своя Час по родолюбие

Тази седмица почитаме паметта на Апостола на свободата Васил Левски. Днес малките ученици от XIОУ ”Елин Пелин” бяха първите, които отбелязаха 143-годишнината от неговата гибел и посветиха своя Час по родолюбие на най-великия българин Васил Левски. Те успяха да проследят историята на неговия живот във филма „Левски в моето сърце”, чуха негови думи, мисли и се докоснаха до великото му дело.
22

В този час децата се срещнаха и с представител на Национално дружество „Традиция” – Петър Велев, който ги впечатли с думи и автентична носия. В навечерието и на националния празник на България – 3 март, училището получи дарение – книги с историческа значимост от Кмета на Кметство „Изток”, Емил Костадинов.

23
Срещите с учениците под наслов „Час по родолюбие” е съвместна инициатива на РИМ – Перник, Дружество „Традиция”, РМД – Мошино и основните училища в кметство „Изток”. Часовете, които са посветени на великия българин Васил Левски продължават през седмицата. На 18 февруари от 10.30ч. в камерна зала на Младежки дом – Мошино предстои час по родолюбие с ученици от XIII основно училище „Св.Св.Кирил и Методий”, а от 12.30ч. в XОУ”Алеко Константинов”.

Коментари

коментара