Столичанин обра три пернишки магазина, като използва имената на собствениците им

36-годишен столичанин е привлечен като обвиняем за измами. Криминално проявения и осъждан мъж успял да си осигури 1100 лева от трима потърпевши.

Престъплението е извършено в периода от началото на месец август до 06 октомври миналата година. А.А./36 г./ действал по особено хитър и дързък начин, използвайки имената на шефовете на пернишки фирми. Първо посетил магазин за продажба на цигари в областния център и заблудил продавачката, че идва от името на шефа, за да достави папируси на стойност 400 лева. Жената му дала парите и А.А. повече не се върнал.

При друг случай използвал името на управителя на магазин за бижута и часовници и взел от продавачката сумата от 200 лева и часовник и накити за 300 лв. с уговорката, че по-късно ще донесе общо 500 лева.

Столичанинът не се посвенил и посетил трети магазин в пернишкия кв. „Изток”, от където взел 200 лева, отново лъжейки, че го изпраща управителя.

След подадените сигнали, органите на реда започнали досъдебни производства. В резултат на проведени оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия стигнали до криминално проявения столичанин. Мъжът е познат с кражби и грабеж. Изтърпявал е и ефективни присъди.

Грози го лишаване от свобода от 3 до 10 години и евентуална конфискация до една втора от имуществото му.

Коментари

коментара