Забавачки тарашат децата за оръжие

Забавачки тарашат децата за оръжие

Детски градини забраниха играта с пластмасови пистолети и мечове. Всяка сутрин момченцата се обезоръжават още на входа, сигнализираха родители от София, Варна и Русе, цитирани от „Телеграф“.

Аргументите на възпитателите са, че подобни предмети подтикват малчуганите към агресия и могат да ги наранят. „Децата разиграват ситуации, които понякога ни смущават. 5-6 годишни момченца се заплашват взаимно с рязане на глави, водят въображаеми битки с терористи, рисуват кръв по устата и дрехите си. Не можем да поощряваме такива прояви, детската градина не е бойно поле, коментира директора на столично ОДЗ.

Всяка забавачка си изготвя правилник за вътрешния ред, в който се вписват едни или други забрани и ограничения. На повечето места са приели, че не се допуска внасянето на вещи, които крият риск за здравето на малчуганите.

Детска градина в столичния квартал „Младост“ е записала като изискване към родителите „да проверяват системно раниците и дрехите на децата за опасни предмети и лекарства. ОДЗ в „Красна поляна“ пък забранява носенето на „скъпи накити, бижута, дрехи и лични играчки“.

Източник: Пик

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply