Ангелкова: Туристическите компании от Русия очакват ръст от 30% на туристическия поток към България

Ангелкова: Туристическите компании от Русия очакват ръст от 30% на туристическия поток към България

Българският министър на туризма Николина Ангелкова заяви, че туристическият сезон в 2016г. ще бъде далеч по-успешен от миналия, понеже големите руски туристически компании очакват увеличение от 30% на туристическите потоци към страната , предаде руският интернет-портал Svali.ru.

„Прогнозата за летния сезон е достатъчно оптимистична и то не само по отношение на руския туристически поток, който е изключително важен и стратегически за нас. Големите руски туристически фирми очакват 30-процентен ръст на броя на руските туристи това лято в България“, съобщи Ангелкова. Тя добави, че се очаква и увеличение на туристите от Германия, Великобритания и Полша. „Доказателство за това са планираните полети към Варна и Бургас, чието количество това лято се увеличи с 53%.

Днес броят на резервираните полети от Русия се е увеличил с 15%, от Великобритания с 6% . Всичко това дава основания да се вярва, че ни очаква успешен сезон“, добави министърът. 

В договора за сътрудничество, който бе подписан през януари в София между Ангелкова и директорът на „Ростуризъм“ Олег Сафонов, пише, че България и Русия ще продължат да си сътрудничат за увеличаването на туристическите потоци между страните. Сафонов отбеляза готовността си да съдейства за популяризацията на българския туризъм в Русия. Според него страната има възможността да развива всички видове туризъм и трябва да полага последователни усилия за рекламата си в Русия не само за летен и зимен туризъм. 

Източник: Пик

Коментари

коментара