Оставиха в ареста Мартин Душев, който е обвинен в побоя над журналиста Стоян Тончев

Оставиха в ареста Мартин Душев, който е обвинен в побоя над журналиста Стоян Тончев

Окръжен съд –Бургас потвърди Определението на Районния съд в Поморие и остави в ареста Мартин Душев. Той е привлечен като обвиняем за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди на Стоян Тончев в гр. Поморие – престъпление по чл. 131, ал.1, т.5 и т.9, предл.2 и т.12, предл.1, вр. с чл.129, ал.2, предл. 2 , вр. с ал.1, вр. с чл.20, ал.2 от НК. Това съобщиха от Окръжна прокуратура-Бургас.

По така повдигнатото обвинение законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2г. до 10 г. Съдът разгледа искане на Душев за изменение на наложената му мярка за процесуална принуда. Представителят на държавното обвинение определи искането като неоснователно, а определението на Районен съд – Поморие, като законосъобразно и обосновано. Прокурорът бе категоричен, че е налице обосновано предположение, че Душев е извършител на престъплението в което е обвинен.

Той мотивира твърдението си, че по телескопична палка намерена в автомобила на Душев са намерени следи от неговото ДНК, както и от това на пострадалия. Прокурорът добави, че е налице възможност Душев да се укрие или да извърши друго престъпление. Тази възможност се предоставя от тежестта на извършеното престъпление, както и от факта, че то е извършено с особена жестокост. Прокурорът се мотивира и с факта, че Душев е осъждан на два пъти, единият от които за грабеж. Съдът се съобрази с мотивите на прокуратурата и остави Душев в ареста.

Определението на Окръжен съд –Бургас не подлежи на обжалване.

Източник: Пик

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply