Задържания в Гърция шофьор проговори! Държали го 15 часа в ареста

Задържания в Гърция шофьор проговори! Държали го 15 часа в ареста

Задържаният в Гърция заради преминаването на границата шофьор на камион вече е освободен. Той разказва, че е бил държан в ареста около 15 часа. Георги Михайлов разказва, че колегите му пробили блокадата, но той не успял.

„Колоната тръгна и гръцките полицаи ни задържаха на самата бариера, мене особено ме задържаха на самата бариера. Дадох си документите, всичко и задържаха ме и до момента камионът е задържан“, разказва Георги Михайлов. Останал в ареста 10 часа, след което го освободили. Сега се връща да дава показания.

„Отношението беше такова, че съм направил нарушение на техните правила за движение. Не съм се подчинил на техните мерки за спиране на колоната. Не искаха да разберат, че не може тая колона да стои постоянно затворена“, добавя Георги Михайлов.
 
Затова нервите му не издържали. Днес Георги замина за Серес, за да се яви в съда по дело за неподчиняване на полицейско разпореждане, което ще се гледа по бързата процедура.

„Нямам информация да има задържан български шофьор. Това е временно решение на казуса и то не в най-идеалния вариант. След преговорите се реши двете колони да се изтеглят. Границата се отваря, докато се пропусне цялата колона. После започва режим на отваряне на границата за няколко часа. Надявам се митничарите да създадат добра организация. Нашите превозвачи вероятно ще стигнат до фериботите. Но проблеми може да създаде стачката, която се готви в петък – тогава ще има тотална блокада на пристанища, гари, летища”, заяви транспортният министър Ивайло Московски, който вчера отиде при българските превозвачи, блокирани на границата с Гърция.

„Сезирали сме всички органи в Брюксел. В момента нямаме писмен отговор от тях. Но тук проблемът не стои между България и Гърция”, категоричен бе Московски.

Припомняме, че снощи блокадата на ГКПП „Кулата” бе вдигната, но само временно. Решението за това бе взето след продължилата близо 10 часа контраблокада на български шофьори.

В момента се пропускат леки автомобили, автобуси и камиони. Свободният режим ще се запази до пълното изтегляне на тежкотоварните автомобили, след което гръцката блокада ще продължи. Но вече – с регламент – всеки ден, камиони ще бъдат пропускани в часовете между 11 и 16 часа следобед.

Източник: Пик

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply