Почитаме паметта на Св. Харалампий Чудотворец, епископ Магнезийски

Почитаме паметта на Св. Харалампий Чудотворец, епископ Магнезийски

Православната църква почита паметта на Св. Харалампий Чудотворец, епископ Магнезийски. Паметта на Св. Харалампий особено се почита от нашия народ, както заради молитвеното му застъпничество пред Бог за болни, страдащи духовно и телесно, така и като закрилник на пчеларите и проводник на Божията благодат над пчелния мед.

По този повод от 9:00 ч. в катедрален храм „Св. Вмчк Димитър Солунски“, в гр. Видин с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан от Белоградчишки епископ Поликарп ще бъде отслужена тържествена света Литургия, след което ще бъде прочетена молитва за благословение на меда, както и специална молитва към светеца за предпазване на християните от всяко зло, съобщиха от Видинската Света митрополия.

Приканват се вярващите християни да вземат молитвено участие в предстоящото тържество, както и всеки да донесе в храма мед, който да бъде осветен и благословен, за здраве, благословение и духовно укрепване.

По време на богослужението за вярващите християни ще бъде изложена частица от светите мощи на Св. Харалампий, както и чудотворна икона на светеца за поклонение и молитвено поощрение на жителите и гостите на Видин. На всички присъстващи за благословение ще бъде раздадено по едно бурканче мед за здраве, благословение и духовно поощрение.

Източник: Пик

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply