Рок версията на "Аз съм българче" на Епизод стана любима на нашите емигранти

Рок версията на "Аз съм българче" на Епизод стана любима на нашите емигранти

10-годишната Виктория Миланова от Русе и група „Епизод“ превърнаха класиката на Иван Вазов „Аз съм българче“ в рок парче. Неслучайно първи на необикновения кавър откликнаха българските емигранти.
Песента вече се пее в нашите неделни училища във Вашингтон, Ню Йорк, Северна Каролина, Чикаго, Милано и Мюнхен, пише „Стандарт“. В лондонското школо „Звънче“ я подготвят за празничната си програма за 24 май. Ученичката Анна Пенкова дори се свързала с „Епизод“, за да вземе интервю от тях за училищното списание. После част от репертоара на групата влиза и в часовете по музика. „Харесвам песента, защото ме кара да мисля за България, за баба и дядо, за планините и морето, за всичко най-хубаво от страната. Мелодията силно въздейства и лесно се запомня“, разказа Анна пред bTV. Рокаджиите дори са поискали децата да се включат в техни бъдещи участия на Острова.
Всъщност песента е била замислена като детска, споделя Симеон Христов от „Епизод“, който е и откривателят на Виктория. В интернет парчето бързо събира много фенове и така решават да направят и клип. Това е трети запис на Вики.

Източник: Пик

Коментари

коментара