Стефан Терзийски – Поганеца отнесе две години затвор

Стефан Терзийски - Поганеца отнесе две години затвор

Рецидивист от Симитли беше осъден на 2 години и 8 месеца затвор при първоначален строг режим за серия кражби. 38-годишният Стефан Терзийски, по прякор Поганеца, бе признат за виновен за 13 кражби, които извършил за 2 месеца на територията на Благоевград и Симитли. Като за начало той задигнал завързано куче от двора на къща. Терзийски взел каракачанката Гривчо с идеята да го продаде, но след като не успял, го зарязал до заведение „Дива“ на алеята за парк Бачиново, съобщава „Струма“.

Апашът откраднал мобилния телефон и фенерчето на нощния пазач в заведение „Бирхалето“ Сашко Танчев, който го прибрал на топло и решил да го почерпи с кафе. След седмица прескочил терасата на жилище на първия етаж и отмъкнал 8 маркови парфюма на студентката Емилия Иванова.

След няколко дни направил нощен тараш на детската градина в село Железница, откъдето задигнал лаптопа и служебния мобилен телефон на учителката Станка Йорданова. Лаптопа продал за 40 лв., а телефона подарил на мъж, с когото се запознал на гарата в санданското село Дамяница.

От изоставения на произвола на съдбата Механотехникум в Благоевград задигнал ножици, ленти и капаци за бормашини, които продал на животинския пазар в кв. „Струмско“.

Поганеца събрал 15 лв. на монети, които били оставени до свещите в църквата в село Дъбрава. Разбил вендинг автомат за топли напитки на бул. „Св. св. Кирил и Методий“ и оттам докопал 10 лв. на монети. От гараж в местността Старата гара край Благоевград пък се снабдил с над 50 отвертки, клещи, гаечни ключове. Той разбил няколко вили в Пенков чифлик, Авганов чифлик и в село Долно Церово, откъдето забърсал резачка за дърва, монокол и дрехи.

Последната му кражба била като първата – на куче. Поганеца отвързал териер от къща на ул. „Иван Михайлов” и го повел към жп гарата, но по пътя го пуснал, изплашен от ръмженето му.

Общата стойност на откраднатите вещи заедно с двете кучета е изчислена на 4665 лв. Стефан Терзийски е вдовец, безработен и неграмотен и се препитавал от кражби, осъждан е многократно, а затворът му е като втори дом. Присъдата, която получи на първа инстанция, подлежи на обжалване.

Източник: Пик

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply