Повдигнаха обвинения за убийство във фермата край Устина

Повдигнаха обвинения за убийство във фермата край Устина

Установена е самоличността на нападателите на фермерите от с. Устина, съобщиха от прокуратурата в Пловдив. Те са баща и син от пазарджишко село. Бащата е бил осъждан за убийство и въоръжен грабеж.

Припомняме, че около 6 часа на 8 февруари 2016 г. пред селскостопанските постройки на ферма в местността Тепелика (между град Кричим и село Устина), Йордан Г. (на 51 г.) и Петър Г. (на 27 г.) нападнали фермерите Георги К. и Димитър К. Нападателите били въоръжени с метални тръби и боксове, като носели и качулки на главите си.

При физическия сблъсък помежду им Димитър К. произвел два изстрела с пистолет, като куршумите попаднали в телата на нападателите. На последните бил нанесен и побой, в резултат на който Петър Г. починал, а Йордан Г. и към момента се намира в тежко състояние в лечебно заведение.

На Георги и Димитър са повдигнати обвинения за убийство в състояние на силно раздразнение, предизвикано от пострадалите с насилие, или т.нар. афект.

Спрямо обвиняемите са взети мерки за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 5000 лева за Димитър и 10 000 за Георги.

Разследва се версията, че нападателите са били наети срещу заплащане от трето лице за нанасяне на побой на фермерите. При извършеното в дома им претърсване и изземване са били открити и иззети пари.

Източник: Пик

Коментари

коментара