Тоника пак се събраха, тръгват на национално турне на 9 март от НДК

Тоника пак се събраха, тръгват на национално турне на 9 март от НДК

Тоника СВ се събра отново, защото всички сме си близки. Като един неразделен клас сме, каза в „Тази сутрин“ по бТВ Теодор Шишманов. Нямаше как да не се съберем отново, добави  той, след като водещият Антон Хекимян попита певците от емблематичната група дали се чувстват като деца на Стефан Диомов. Имаме си свои бащи, но сме си много близки, отговори Тео, а Ралица Ангелова и Ваня Костова споделиха, че са завършили „консерваторията“ на Диомов.
Ваня, Тео, Милица, Ралица и Драго се събраха през миналата година, за да честитят 70-годишния юбилей на Стефан Диомов.
„Те показаха голямо уважение към мен. Даже до последния момент аз не бях сигурен, че ще дойдат и не бяха обявени в афиша, но чудото се случи на 2 август. Много бързо си припомниха песните, които бяха позабравили. Публиката не бе забравила нищо и пееше по-силно от тях и се получи прекрасен концерт в Бургас. После направихме същото шоу във Варна, в Стара Загора, а тези дни решихме да изнесем концерт и пред софийската публика в НДК на 9 март от 20 часа“, каза маестрото. През 80-те години пеехме заедно хитове като „Здравей, как си, приятелю“, „Сутрин рано, вечер късно“, „Приятели“ и т.н., добавя той.
„Имахме нужда от тази емоция, да се съберем, за да отбележим нашия 35-годишен юбилей. Естествено бе да поздравим Диомов през лятото за рождения му ден“, каза Ваня Костова.
„Концертът ни на 9 март ще е начало на едно голямо турне на Тоника СВ. Последният ни концерт ще е в дните около Коледа. Никога не съм се съмнявал, че ще се съберем отново“, заяви Драго, а Ралица добавя, че с приятелите си от групата се стреми да носи само приятни чувства.
„Много недоразумения е имало. Бъркали сме дори адреси и сме пели без да сме канени. Работихме много. На улица „6 септември“ веднъж видяхме едни хубави микрофони и си изпраскахме цялата програма. Отидохме после да си търсим хонорарите и ни казаха „ама ние не сме ви канили. На горния етаж имат нещо и сигурно сте там“. Правихме по 300-400 концерта на година. През празничните дни сме имали по 8 концерта на ден“, подчерта Диомов.
„Този концерт на 9 март няма да е само на Тоника СВ, на които много благодаря, че се събраха и ме почетоха през лятото! В него участват много изпълнители, които са пели през годините мои песни. Обичам най-много тези песни, които пеем заедно с публиката“, каза още той.

Източник: Пик

Коментари

коментара