Караянчева сложи носия за празника на чевермето в Златоград (СНИМКИ)

Лобителка на народните танци и местна родопчанка председателят на Народното събрание Цвета Караянчева сложи носия и се включи в хорото на Празника на чевермето в Златоград. В празника в родопския град се включиха хиляди хора, а над огньовете бяха завъртени над 150 чевермета по случай Гергьовден.

"Пазете в сърцето си тази красота, усещайте я със сърцето и душата си! Предавайте я на следващите поколения, защото само тук и само сега може да се усети духът на родопчанина, може да се усети онази любов, онази сила и трудолюбие, характерни за тези хора. Ние сме хора с големи сърца, с богата душевност и затова обичаме толкова много родния край. Вие ще почувствате тази наша обич в танците и в песните. И тези багри, които виждате в народните носии, нека ги запазим и предадем на поколенията и нека бъдем горди българи, защото България е древна, силна, красива и ние живеем точно тук и сега”, обърна се към присъстващите Цвета Караянчева.

До нея бяха и още двама народни представители от ГЕРБ – Даниела Дариткова и Станислав Иванов.

Вижте още новини от България!

Тя призова и за единомислие на политическата сцена.

"Нека да бъде консенсус, нека да бъдем разумни, защото от политиците зависи много, зависи бъдещето на държавата и по национално отговорни теми трябва да бъдем единни, както пише на сградата на НС – "Съединението прави силата“. Това е и девизът на нашето председателство. Нека бъдем разумни", каза още председателят на парламента.     


 

Източник: Канал 3

Коментари

коментара