Всеки, който ползва Facebook трябва да знае това, за да не съжалява после

Доста потребители на Facebook изпитват непреодолимо желание да хакнат нечий профил. В интернет се разпространява вирус, който привидно им помага да го направят, но всъщност прави точно обратното, съобщава компанията LMNTRIX Labs пред блога TechCrunch.

Вирусът се представя като Facebook Password Stealer. Той се предлага и с друго име – Facebook Password Recovery и има доста масирана онлайн кампания с реклами, спам писма по имейл и др.

Вирусът се възползва от въпросното желание на някои хора да хакнат чужди профили, като им обещава, че това става много лесно – просто трябва да въведе името и паролата си във Facebook и адреса на профила, който иска да хакне. Натискайки бутона за хакване обаче, програмата всъщност хаква самия извършител. Тя инсталира троянски кон на компютъра му, който започва да копира неговите данни и да ги изпраща на хакерите. Заради тази си дейност, вирусът е кръстен от специалистите Instant Karma (Моментална карма).

Според LMNTRIX хакерите хитро се възползват от доста голямата ниша желаещи да хакват чужди профили. Instant Karma за сега може да атакува само потребители с Windows.

Коментари

коментара