10 години от кървавата катастрофа при ШЕЛ, когато пияна шофьорка посече трима млади перничани

Снимка: Интернет

Десет години от жестоката трагедия, отнела за един миг живота на трима млади перничани. Голфът на пияната Живка Илиева се врязва в колата с тримата младежи и отнася покрива на автомобила им – Мерцедес. По време на жестокият инцидент при фаталния участък на бензиностанция ШЕЛ в Перник, Живка вози 16-годишният си син. Пияната жена получава 12 години зад решетките.

След кървавата катастрофа, която потресе перничани, в памет на жертвите бе издигнат каменен монумент от три мраморни плочи. Бе изграден и малък параклис. Бе сложен и електронен ограничител на скоростта. Шофьори се прекръстват, минавайки през злощастното място. Но смъртните случаи и безумните не спряха…

Трагедията се разиграва на 18 юни 2007 година. 35-годишната тогава Живка лети пияна с Голф-а си със 120 километра в час. На коварния завой тя губи управление над колата си, прелетява над мантинелата и посича в насрещното движение три човешки живота.

В колата пътуват четирима младежи. Покривът на автомобила е разрязан, а 19-годишните Александра Ненова и София Русева и 23-годишният Светослав Йонев са обезглавени. Само инстинктът за самосъхранение успял да спаси четвъртият младеж – Марио Милчев, който в момента на сблъсъка е успял да се наведе.

На Живка й нямало нищо. Установили, че карала с 2,5 промила алкохол в кръвта. 16-годишният й син се отървал от кървавото меле със счупена ръка.

След 10 години нищо не се е променило: Пияни и дрогирани джигити продължават да се пистят, да блъскат и убиват хора…

Поклон пред паметта на жертвите!

 

Изпратете бърза новина до zaPernik.com от тук

Коментари

коментара