Мерки срещу задръстването от Перник за София: Светофари ще регулират трафика между Княжево и Даскалово

Кауза за пернишкия депутат Станислав Владимиров е оправянето на пътя през Владая, от където ежедневно минава половин Перник за работа в София

Пернишки депутат накара властта да облекчи трафика между Перник и София.

Светофари да управляват движението по първокласния път между столичния кв. Княжево и пътен възел „Даскалово“ предвижда проект за рехабилитация на участъка с обща дължина 10,685 км. Това обеща на пернишкия депутат Станислав Владимиров – Станката строителният министър Николай Нанков от трибуната на Народното събрание,  в отговор на парламентарно питане. Сега организацията на движение се осигурява с ограничителни стълбове основно около празници в почивните дни, припомни той

Предвижда се също въвеждане и на пътни знаци с променливо съдържание, което позволява режимът на работа на пътя да се съобразява с конкретния трафик и пътни условия и възникнали извънредни обстоятелства. Ще се монтират отделно и пешеходни светофари, които ще се ползват от тях само при подадена заявка. След остойностяване на предвидените работи проектът може да се предвиди за изпълнение от АПИ за 2018 и 2019 г.”, уточни регионалният министър и добави, че в програмата на пътното ведомство за настоящата година не се предвижда отсечката да се реконструира на 4 лентов път.

По думите му през 2016 г. по текущата пътна поддръжка за подобряване състоянието на отсечката между Княжево и п. в. „Даскалово” е извършен ремонт на настилка, на отводнителни съоръжения, подменени са повредени мантинели и възстановяване на хоризонтална маркировка за над 220 хил. лв. От началото 2017 г. за ремонти по настилката в участъка са вложени почти 200 хиляди. Останалите дейности се планират през следващите месеци съобразно бюджета на пътната агенция, поясни Нанков. Той припомни, че по ОП „Околна среда” има предвидени 6 млн. лв. за укрепване на свлачището след Владая.

Старият път към Перник и Кулата, минаващ през прохода е един от най-натоварените в страната. В почивни дни и преди празници се образуват километрични задръствания.

Рехабилитацията на пътя Перник – София през Владая е една от каузите на пернишкия депутат Станислав Владимиров.

Източник: Монитор

Коментари

коментара