Емили от 10б клас на Езиковата гимназия в Перник стана номер 1 в България

Емили Маринова – ученичка от 10б клас на Езикова гимназия „Симеон Радев“ в Перник е носител на наградата „Harvard Prize Book„. Наградата се връчва за втори път в България, тази година призове вземат 6 ученика от страната ни и Емили от Перник е една от тях, съобщава Кракра ТВ. Призът се дава на ученици с висок успех, които имат голям набор от извънкласни дейности. Наградата е морална, но дава предимнство, ако сте решили да кандидатствате в университета „Харвард“.

Емили е номинирана от преподавателя си по английски език. Емили освен, че е пълна отличничка се занимава с класически и модерен балет, актьорско майсторство, пеене и е водеща на всички прояви в училището. Тя изпраща CV, а след проведено събеседване е избрана да получи наградата „Harvard Prize Book“.

„Преди да участвам в този клуб, за мен Харвард беше нещо много недостижимо. Американските университети изискват много труд и за чужденци е много недостижимо, мислех си, но когато видях, че не е толкова трудно и не се изисква кой знае колко мозъчен капацитет, се оказа, че наистина за чужденци, дори от Перник има шанс. Като финансово кандидатстване трябва да си заможен, ако искаш да учиш в Харвард. Трябват доста ресурси, за да кандидатстваш там“, споделя Емили.

След като завърши Езиковата гимназия в Перник, Емили ще кандидатства на Националната академия по театрално и филмово изкуство. Има планове и за колежи по изкуствата в Англия. Това не означава, че плановете и изключват и Харвард. Досега нямаме пернишки студент там. Дали Емили ще е първата, времето ще покаже.

Изпратете бърза новина до zaPernik.com от тук

Коментари

коментара