Перничанин влезе във фентъзи и хорър сборник с разказ за края на Света

На 23-ти април беше премиерата на последния сборник от колекция „Мечове“ на Националния клуб за фентъзи и хорър – „Мечове във времето“. Читатели се срещнаха с писатели, измежду, които беше и перничанинът Даниел Иванов и получиха автографи от тях. Гостите на събитието се насладиха на приятните мигове прекарани в разговори с писателите, съобщиха за ZaPernik.com.

Даниел Иванов участва в престижния сборник с един от своите разкази – „Когато слънцето се скрие зад камбаните“. В сюжета на фентъзито е залегнал идващият край на Света.

Ето какво разкри за разказа си Даниел пред ZaPernik.com:

Става дума за идващия край на света. Тъмните сили постепенно завладяват човечеството. От Абатството са обучили седем малки момчета, които са придобили способности да пътуват назад във времето. Мисията им е да предотвратят бъдещия апокалипсис, обаче тъмните сили успяват да убият шест от момчетата, които вече са пораснали монаси. Единствен оцелява Зеления монах, който трябва да спре Тъмния лорд. Любопитното в историята е факта, че Зеления монах е нехранимайко и не се интересува от мисията на човечеството. В крайна сметка му се налага да се заеме с проблема и от там нататък започват напрегнатите действия и разбира се има неочакван обрат.

Като „хумористично, но и динамично приключение“ оцени разказа на перничанина организаторът от от поредицата „Мечове“ Александър Драганов.

Той споделя в предговора на книгата: „Затова пък ми се струва, че сме оставили най-хубавата селекция от разкази за десерт. Аз слагам край на историята за Тримата пазители с най-епичното приключение досега, адашът Лостов разказва изпълнена с обрати история, която ще ви припомни за творбите, накарали ви да се влюбите във фантастиката. Лейди Пол и Вотан в дует разгръщат една „Рапсодия на светлината и мрака“, вдъхновена от старите легенди, а Даниел Иванов се отчита с хумористично, но и динамично приключение. Делиян Маринов се гмурка в дълбокото с дръзка история, която поставя наболял въпрос в една несигурна реалност, екшън, динамика и възможен поглед към нещо по-голямо виждаме от Димитър Запрянов. Димитър Цолов се отчита с разказ в стила „Меч и магия“, който гордо може да застане до произведенията на колоси като Робърт Хауърд и Фриц Лейбър, а Донко Найденов отново доказва, че е българският наследник на Х.Ф. Лъвкрафт. Мирослав Петров използва богатата, но и непозната митология на траките за вълнуващо фентъзи приключение, което е неоспоримо наше, а Петър Атанасов прави гигантски скок в развитието си като автор с една разказана леко, но в същото време грандиозна и паралелно с това много човешка фантастична история“.

В платформата Гуудрийдс плъзнаха няколко хвалебствени ревюта от доволни читатели. За съжаление книгата все още не е налична в книжарниците, но ако решите да заложите на българското, то книгата може да бъде ваша като се свържете лично във фейсбук с някой от авторите.

 

 

Коментари

коментара

1 Коментар на Перничанин влезе във фентъзи и хорър сборник с разказ за края на Света

Коментирай