БОМБА! Протестърка – шефка на транспортна фирма прибира по 1000лв. дневно субсидия и компенсация, че вози перничани в бусовете си!!

Организаторката на протеста в петък на старите автобусни фирми, които досега возеха перничани в бараките си Магдалена Милтенова – собственик на фирма ТК “Бус” прибирала от държавата огромни суми, за да вози перничани, научи ZaPernik.com, разследвайки транспортната война в града.

Фирмата на госпожа Милтенова вози 10 от 36 линии в Перник. Това е по-малко от една трета от транспортните линии, но за което получава от държавата субсидии и компенсации в размер на забележете 47660.60лв субсидия и 344359лв компенсация. Това са пари задето вози пенсионери, ученици, в села и т.н. Тоест напълно законни пари.

Реално транспортната компания на Милтенова прибира над 50% от субсидиите за цял Перник, според справката, с която разполагаме. Това прави 392019лв годишно, което е средно по 1074лв дневно.

Справка

Какво ли е удоволствието да прибираш по една хилядарка дневно за компенсация, че возиш перничани? Отделно приходите от билетчета.

Наблюдатели допускат, че именно златния финансов пай, който транспортни фирми са лапали вече над 10 години е причината част от старите фирми в Перник да не желаят Общината да проведе нов конкурс за транспортни фирми в Перник. Досега транспортни фирми караха по маршрутите из града с временни договори от по 1 година, които се подновяваха лично от кмета ежегодно, без провеждана конкурсна форма.

След като научиха намерението на Община Перник да обяви конкурс за транспорта в Перник, в петък, от фирмата на г-жа Милтенова и още 8 транспортни фирми ще протестират пред сградата на Община Перник. Засега причините не са обявени конкретни, освен “изгонване на злото” от сградата на Общината.

Кметът на Перник Вяра Церовска е твърдо решена обаче да се организира нов конкурс за автобуси, които да отговарят на критериите ЕВРО 4 за екология и да са с климатици. Повечето сегашни автобуси в Перник са на ниво ЕВРО 2.

Коментари

коментара

19 Коментари на БОМБА! Протестърка – шефка на транспортна фирма прибира по 1000лв. дневно субсидия и компенсация, че вози перничани в бусовете си!!

 1. Стефани ,фирмата на дядоти цомби,работи незаконно 10 год.,псувахте Магда,Церовска я наричахте каква ли не ,на Янакиева лижехте краката .Сега Магда молите за помощ а на Церовска и целувка бихте и дали……

 2. Чуй се Магдалено какви ги говориш. Преди години ти беше срешу г-н Васев затова защото той е държал повече линии и бил монополист, а сега ти каква си? Получила си 10 линии, получила си 400 000 лв.субсидии и компенсации, Най много от всички взети заедно. Какво искаш повече? Трябва сега всички превозвачи да се обединят срещу теб защото ти си голямото зло за тях.

 3. Още преди години съм писал мнения в „ZaPernik“ за Пернишката Автобусна Мафия .Е нема такъв транспорт с товарно бусче преработено в пътническо 8-12 местно поне на 10-15 години да возиш 20-25 човека .Билети няма , контрол няма ( ДАИ – дреме.) Печалбата е 200% , дори празен да возиш пак си на печалба от субсидията.

 4. МАХНЕТЕ ГО ТОЯ ТРАВЕСТИТ“ДАМАТА НА БИЗНЕСО“ ЧЕ КОМПЮТЪРА ИМА СТРАХОВА НЕВРОЗА,КАТО Я ВИДИ СЕ РЕСТАРТИРА ПО 8пъти И НАКРАЯ ПАДА И ПРЕКЪСВАЧА!

 5. ЗАЩО ПИШЕТЕ САМО КОЙ КОЛКО ВЗИМА ДАЙТЕ ДА ВИДИМ КАКВИ РАЗХОДИ ИМАТ ПРЕВОЗВАЧИТЕ НАЛИ ИМАТ ПЕРСОНАЛ ТОВА СА ЗАПЛАТИ ОСИГУРОВКИ АМОРТИЗАЦИИ РЕМОНТИ НА АВТОПАРКА ДАНЪЦИ ЗА ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА ТОВА ВСИЧКО Е ПАРИ .МНОГО Е УДОБНО ДА СЕ КАЖЕ ЧЕ НЯКОЙ ВЗИМА ПО 1000 ЛВ. НА ДЕН. СЪЩО ВАЖНО Е КОГА ИМ СЕ ПРЕВЕЖДАТ ПАРИТЕ ЗАЩО НЕ ПОКАЖАТ ПРЕВОДНО НАРЕЖДАНЕ КОГА СА ИМ ПЛАТЕНИ ЗАЩО ТО СЪМ СИГУРЕН ЧЕ ОЩЕ НЕ СА ПРЕВЕДЕНИ ПАРИТЕ .А ОТНОСНО НОВИТЕ АВТОБУСИ СИГУРЕН СЪМ ЧЕ НА КОЙТО И ДА Е ПРЕВОЗВАЧ ЩЕ МУ Е ТРУДНО ДА ИЗВАДИ 800 000 ЛВ. ЗА ЕДИН АВТОБУС.ТУК ВЪПРОСА Е ДА ЧЕ ТЕЗИ ЛИНИИ ТРЯБВА ДА ИДАТ В РЪЦЕТЕ НА НАШ ЧОВЕК БЛИЗЪК ДО КМЕТОВЕТЕ ЗА ДА ИМ СЕ ОТБЛАГОДАРИ ПОДОБАВАЩО.КАТО ВИДИТЕ НА КОЙ СА ДАЛИ ЛИНИИТЕ 16 И 17 ЩЕ ВИ СТАНЕ ЯСНО.

 6. а вие, дето толкова знаете кого ще „набутат“, сега доволни ли сте от положението, в което е транспорта в Перник? Харесват ли ви раздрънканите Васеви таратайки и смрадливите бусчета? Не мръзнете ли сутрин по спирките? Не ви ли оставят и скапаните маршрутки за София, в които няма място за игла, камо ли за човек? харесва ли ви? защо никой не се похвали, че е доволен, а само плюете кой щял да бъде „уреденият“? Все от някъде трябва да се започне!
  и аз не съм доволен от управлението на града, ама ако така посрещаме всеки опит за слагане на някакъв ред, няма да стане по-добре, нали!
  нека видим резултатите и после имаме право на истински протест, не само на писане!
  САМО ПЕРНИК!

 7. НАЙ СЕТНЕ НЯКОЙ ДА СЕ ОСМЕЛИ ДА РАЗРОВИ ТОРФИЩЕТО НА ПЕРНИШКИЯ ПРЕВОЗ!
  И АЛАМИНУТ ОТ БЛАТОТО ЗАПОЧВАТ КЛЕТВИ.
  НЕ СЪМ СИ И ПОМИСЛЯЛ ,ЧЕ НЯКОЙ НАЙ-МАЛКО ПА ЦЕРА ЩЕ ПОСМЕЕ ДА ГО НАПРАВИ.
  СЕГА ТРЯБВА ВСИЧКИ МЕДИИ И ЦЯЛ ПЕРНИК ДА СЕ ПОИНТЕРЕСУВА КАК И ПРИ КАКВИ УСЛОВИЯ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ТОЗИ КОНКУРС . ДА НЕ СЕ ОКАЖЕ ,ЧЕ КАТО ИЗГОНЯТ ЕДНОТО ЧУДОВИЩЕ МАГДА,ДОЙДЕ ДРУГО БЛИЗКО ДО СЕГАШНИТЕ !!!

Коментирай