Вижте за какво е транспортната война в Перник! Тъмните тайни от пернишкия транспорт!

Както „За Перник“ писа по-рано, транспортни фирми от гр. Перник готвят протест срещу Община Перник в петък. Поводът според тяхно писмо е беззаконието в Общината. В петък, 13ти януари, от 11 часа ще се проведе шествие на автобуси от спирка Метал до сградата на Община Перник, където ще се изиграе сурвакарски ритуал „Изгонване от злото“.

В протеста са се записали четири фирми, като на първо място излиза популярната „ТК-Бус“ на пернишката транспортна бизнездама Магда Милтенова. Като бройка това е малка част от пернишките транспортни фирми, но достатъчни все пак, за да има протест.

Защо е протестът?

От 2008 година насам транспортните фирми в Перник сключват едногодишни договори с Община Перник по издадена заповед от Областния управител. Така всяка година кмета на Перник, независимо кой е той е решавал коя фирма да кара по линиите на градския транспорт в Перник, без да се прави конкурс или обществена поръчка. Това е ставало с тези едногодишни временни договори.

Днес, Община Перник в лицето на кмета Вяра Церовска възнамерява да спре тази порочна практика и съобщава на бранша, че ще проведе конкурси за транспорта в Перник, защото не може 10 години в гози град да се кара на транспортен хаос. Това кара пернишките транспортни фирми, най-вече тези, в най-окаяно състояние да се изплашат, защото е възможно при провеждането на конкурс, да не го спечелят те, а например транспортна фирма с по-хубави автобуси, идваща от друг град, или дори държава, с автопарк, какъвто перничани нямат.

Част от пернишките транспортни фирми смятат, че провеждането на конкурс или обществена поръчка ще направи така, че може да постави изисквания за по-нови автобуси, а те ги нямат. Така реално пернишките транспортни фирми няма да отговарят на изискванията и да могат да возят перничани с бракмите си.

Освен това някои пернишки фирми имат задължения към държавата. Не са си плащали осигуровки, данъци и др. и по този начин няма да могат да участват в обществените поръчки. Задължително условие е да нямате задължение към държавата. Затова част от пернишките транспортни фирми решават да  излязат на протест срещу Община Перник. Превозвачите ще се опитат да заплашат общината да продължи порочната практика да сключва едногодишни временни договори с пернишки превозвачи, вместо да направи нови 5 годишни договори след провеждането на конкурс за по-хубави автобуси. Отделно община Перник въвежда Джи Пи Ес система за контролиране разписанията на автобусите. А това съвсем не се харесва на някои фирми.

Очевидно войната е новото срещу старото – старите транспортни фирми отказват или не могат да се модернизират и да имат печалби от това да превозват перничани в нови автобуси, а в същото време не допускат до града ни да влезнат нови фирми, които знаят как да го правят и имат тази възможност.

Освен това става въпрос за милиони лева! Очаквайте в ZaPernik.com потресаващи разкрития за финансови схеми, които се случват в Перник на гърба на данъкоплатеца.

Следете горещата тема за транспорта само в ZaPernik.com!

Коментари

коментара

30 Коментари на Вижте за какво е транспортната война в Перник! Тъмните тайни от пернишкия транспорт!

 1. сутрин рейса кара до РУДАРЦИ, ОТ ТАМ ХОРАТА ГИ ПРЕКАЧВАТ КАТО СТАДО ОВЦЕ НА МАРШРУТКА ДО КЛАДНИЦА, ЗАЩОТО МЕТАНОВИТЕ РЕЙСОВЕ ТОЛКОВА СИ МОГАТ ЗИМАТА

 2. Колко палячовци се навъдиха в тая община не е истина просто! Когато човек е алчен да лапа пари и задните части ще си даде! Но както казва шишо бакшишо“днес си тук,утре те няма“

 3. Аз като гражданин се обръщам към всички коментирали по темата.Питам питам Мирослав Методиев -който сигурно е роднина или приближен на ТКБус.Кога е купила нови микробуси г-жата посочи ги ?Като е купила първа метанови в какъв вид са в момента – мръсни и не отоплени.Аз съм се возил и съм чувал разговори между шофьорите й зная ,че поддръжка няма.Карай докато не се счупи.Дъщеря ми живее в Драгичево и миналата година Магда се извинява на кмета че автобусите й били замръзнали и т.н.Аз живея в квартала и съм ползвал №16 , но съм изненадан че дават карти .За първи път чувам!ГРАЖДАНИ НА ПЕРНИК СТИГА ТАЗИ ЗЛОБА.ПАРКА СЕ ПОДНОВЯВА И ТОВА Е ЗА ДОБРО НА ВСИЧКИ НИ.

 4. Ама да плащат тези автобуси ние такситата как сме изрядни кьм държавата и на нас искат да не дължим нищо към държавата ние сме чисти като сълзи

 5. НЕ ЗНАЯ КАКВА Е ВОЙНАТА.САМО ЗНАЯ,ЧЕ ПЕРНИЧАНИ СЕ ВОЗЯТ В СЧУПЕНИ,НЕОТОПЛЕНИ АВТОБУСИ,ЧЕ ШОФЬОРИТЕ НЕ ИЗДАВЕТ АВТОБУСНИ БИЛЕТИ И СЪОТВЕТНО НЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ,ЧЕ СА НЕРЕДОВНИ И ЛИПСВА КОНТРОЛ ОТ СТРАНА НА ОБЩИНАТА.

 6. Сега вече бойко трябва да се намеси че тия тримата само мо мътат водата в града а идват избори и мисля че кака вера и компания ще ги принодът да си хвърлат оставките не може само те да прибират и да недават стотинка в партията

  • Че си купиш билети .Продават ги отделно. И на мене ми ги плащат , но на 30%.Купих си за 10 лв . и три месеца съм по леките коли , като не дават билети по бусчетата.

  • Не знам за автобусите на тази Госпожа ,но със сигурност знам ,че автобусите на Васев са убийци ..стари, амортизирани, мръсни и без никакво отопление през зимата ,а да не говорим за линията „Перник“-„Студентски град “ пътува се на магия с бялото Ивеко + лошо отношение на щофьора ,който е един и същ по тази линия..

 7. Не знам някой даром да е дал нещо на Магда, всичко е с много труд но проблема и е че не бута пари на управлението както правят Кракра и Темпо. За това винаги е на топа на дулото .

  • мършоооооооооо и ти си от тк бус знам те
   тия двамката магдето и пламенчо окрадоха труда на доста хора поне 10 човека които направиха така да я има тази фирма а след това ги изритаха за да може да лапкат сами .каде е боби, стефка, велко,методи с новото бусче и много други будали които бяха наи нагло завлечени и ощетени от любовната двоика .но има и видов ден надявам се да доиде по скоро.

 8. Тая маймуна от ТК Бус пак си е показала зурлата. Крайно реме е дая изгонят от града ни.Всеки който е опрял до нея се е опарил.Питайте шофьорите й.

  • Хаха В този сайт и гадатели станаха. Това е най-продажният сайт в България, спонсориран от местната управа. Защо НЕ земете да напишете статия, за хората по селата,които нямат транспорт, защото общината не си върши работата и пътищата са непочистени ??? Защо НЕ напишете една статия за това, че хората няма къде да ходят по тротоарите по същата причина като по горе споменатата ??? Мога да си отговоря и сам Г-ЖО Тишкин, защото получавате не лоши приходи от местната управа, а може и да си имате интимни отношения с г-н Захариев и г-жа Церовска.

  • Ами истината е много проста.Всеизвестната наглярка Магда Милтенова много близка до Нено Темелков и винаги лапаща най- апетитните поръчки по втария начин е усетила дръвцето и е почнала да пищи.Анадъм?

 9. Във сайта на perniktoday.net пише, че фирмите са 9. На кои да вярваме.
  Със сигурност не и на този продажен сайт zapernik, които се спонсорира от местната управа.

Коментирай