Община Перник въвежда драконовски мерки за по-добър и устойчив градски транспорт!

Денислав Захариев

„GPS система ще контролира всички автобуси в Перник, които се движат по общинската транспортна схема и изпълняват курсове по нея, съобщи заместник-кметът Денислав Захариев. Устройствата трябва да бъдат поставени на превозните средства до един месец и кодовете им да бъдат предоставени на Общината, която ще направи компютърен център и служители във всеки един момент ще следят онлайн разписанието на автобусите и тяхното моментно местонахождение.

Сключените договори с превозваческите фирми са 34 , като срока им е за една година. Те ще изпълняват 27 градски, основни, допълнителни и междуселищни линии, плюс 8 междуобластни, 5 от които са до град София, другите три са до Трън, Радомир и Мали Дрен. Курсовете ще бъдат изпълнявани от фирмите – „ТК БУС-Перник“ ООД, „Евротранс“ ЕООД, ЕТ „ДСС – ДУМ Спиро Сперо – Петър Минков“, „Ивайло Илиев – БИ“ ЕООД, „ТЕМПО ГРУП М“ ООД, СД „ЮВС – Р – Стоилокв – сие“, „Автобусен транспорт – Кракра“ ООД, ЕТ „Момчилов – ВД- Валери Димитров“, „Пътнически превози Перник“ ЕООД, „ЮМЛ ТУРС – 93“ ЕООД, „ВИ – ЕМ“ ЕООД и „Перун автотранс“ ООД.
Новите изисквания влизат във връзка с желанието на Община Перник да се подобрят условията на градския транспорт, включващо точност на курсовете и коректност при изпълняването на разписанията, за което при неизпълнение ще следват санкции.
Денислав Захариев припомни, че миналата година многократно са извършени проверки с екипи на Държавна автомобилна инспекция / ДАИ/.
“Има санкционирани фирми , но за жалост както нашия човешки ресурс , така и на ДАИ не е голям и проверките не могат да обхванат всичките ни линии, които са на територията на Общината. Със съдействието на превозвачите се надявам да продължи разбирането и да се внедри системата в едномесечен срок, защото в противен случай ще прекратяваме директно договори“, посочи Захариев.
През миналата година със съдействието на превозвачите и Общината бяха поставени електронни часовници на начална и последна спирка, които показват точно и ясно кога тръгва и пристига автобусът. Те са факт благодарение на подобрения диалог между двете страни в посока по-качествено обслужване на гражданите.
В новата транспортна схема има две промени. Прекратен е договорът на сегашния превозвач по линия №17, защото в Общината са постъпили многобройни жалби затова, че не се изпълняват курсове или закъсняват , освен това автобусите са били студени и непочистени . Прекратен е договорът и на една от двете фирми, които обслужват линия №16. Причината за взетото решение е, че гражданите трябва да си вадят по две карти – за всяка фирма, което финансово ги притеснява и създава неудобство при пътуването им. В противен случай, ако имат една извадена карта, трябва да се съобразяват и пътуват само с този превозвач, който я е издал.
Последната обществена поръчка за избор на превозвачи е от 2008 година. Общината готви нова обществена поръчка, която ще е за срок от пет години. Целта е да бъдат осигурени по-добри условия на пътниците, тъй като за този дълъг период фирмата ще може да инвестира и да отговори на по-високите изисквания, които ще бъдат заложени в конкурса.
„Имаме условия и желания да проведем процедура за избор на изпълнители с нови високи стандарти“, категоричен е Денислав Захариев.

Споделете, за да прочетат всички!
Advertisment

Коментари

коментара

18 Коментари на Община Перник въвежда драконовски мерки за по-добър и устойчив градски транспорт!

 1. Ако този ни оправи транспорта,ще има знаменитост от Перник,ще стана ВТОРА МАРИЯ КАЛАС!

 2. До така наречените кметове и зам.кметове разберете най после катафалка с свръх багаж и извън габаритен товар още не е измислена

 3. Какво пък толкова ревете, ще ви возят кракра с бусовете и цял квартал ще си станете близки

 4. Когото тк бус перник купуваха автобуси кой на техен гръб си правеше предизборвата кампания ,режеше лентите и обикаляше всички медии

 5. Защо лъжете така безсрамно че давате 16-та на един превозвач заради картите. За да важат и да няма неудобства. Между двете фирми има спаразумение за валидност на картите.

 6. Нещо ми намирисва на уредена работа, новите автобуси по линия 17 да не би да са на Карай ли е в?

  • към уше : В грешка си не е уредена работата защото сега ще дойдат чисто нови ……..

 7. Този Денислав Захариев ми прилича на гей . Навремето имаше един кондуктор при Васев и беше гей и този ми прилича на него!!!

 8. Смеееех, смеееех, смеееех,
  Как само си измивате ръцете за далаверите който забъркахте с облагодетелстваните две фирми.

 9. Кога ще почистите пътя за Паункова махала на с Ярджиловци.Ще опростите ли данъците на тези 40 болни хора , който вече 10 дни са откъснати от света .А ако някой умре как ще го закарате до гробищата ?

Коментирай

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван