Извънредно! Автобусите излизат на протест срещу Община Перник в петък!

Автобуси излизат на протест този петък, научи “За Перник” от Магдалена Милтенова – управител на транспортна компания БУС Перник. Под желание за протест ще се включат няколко пернишки транспортни фирми, които обвиняват управата на Община Перник в беззаконие и арогантност.

Ето обръщението до гражданите на транспортните компании, които този петък организират шествие и протест срещу Общината:

Скъпи съграждани,
От една година управлението в нашия град все повече не се съобразява със законите:
Кметското ръководство се опитва силово да преразпредели автобусните линии на градския транспорт в полза на приближени до него фирми. Това се прави без процедура за концесия или обществена поръчка, без решение на общинския съвет и в противоречие със задължителните указания на областния управител за допустимите спешни мерки.
Освен това, работим с риск към хората защото:
Снегът не се почиства достатъчно и улиците в града са непроходими, но ни убеждават, че всичко е наред. Дори и в най-студените дни, когато града остана без парно, цялото кметско ръководство твърдеше, че нямаме проблеми. В същото време служителите на общината работеха с намалено работно време, защото нямат парно и ток.

Отношението на ръководството на общината към цели браншове от градската икономика е на принципа: “Като не ви харесва, работете на друго място”.

На 13 януари, петък е традиционния празник на “Сурва”, когато гоним злите сили и утвърждаваме ново начало.

Каним всички перничани под наслов: “Да изгоним злите сили от Общината” в петък от 11 часа, за да покажем на управниците в нашия град, че ги гледаме и оценяваме.

Протестното шествие ще започне от спирка Метал в 11 часа, като ще продължи по вътрешноградската магистрала по маршрут улица “Благой Гебрев”, “Юрий Гагарин” Община Перник.

От 11.45ч. До 13 часа шествието ще спре пред Община Перник , където сурвакарска група ще изпълни ритуал по изгонване на злото.

Автобусите, участващи в протеста ще бъдат обозначени и ще извозват граждани безплатно за участие в него.

Призоваваме гражданите на Перник да се включат в протеста! Желаещите могат да се включат с личните си автомобили.

Денислав Захариев
Денислав Захариев

От Община Перник отговориха, че въвеждат драконовски мерки за по-добър и устойчив градски транспорт

„GPS система ще контролира всички автобуси в Перник, които се движат по общинската транспортна схема и изпълняват курсове по нея, съобщи заместник-кметът Денислав Захариев. Устройствата трябва да бъдат поставени на превозните средства до един месец и кодовете им да бъдат предоставени на Общината, която ще направи компютърен център и служители във всеки един момент ще следят онлайн разписанието на автобусите и тяхното моментно местонахождение.
Сключените договори с превозваческите фирми са 34 , като срока им е за една година. Те ще изпълняват 27 градски, основни, допълнителни и междуселищни линии, плюс 8 междуобластни, 5 от които са до град София, другите три са до Трън, Радомир и Мали Дрен. Курсовете ще бъдат изпълнявани от фирмите – „ТК БУС-Перник“ ООД, „Евротранс“ ЕООД, ЕТ „ДСС – ДУМ Спиро Сперо – Петър Минков“, „Ивайло Илиев – БИ“ ЕООД, „ТЕМПО ГРУП М“ ООД, СД „ЮВС – Р – Стоилокв – сие“, „Автобусен транспорт – Кракра“ ООД, ЕТ „Момчилов – ВД- Валери Димитров“, „Пътнически превози Перник“ ЕООД, „ЮМЛ ТУРС – 93“ ЕООД, „ВИ – ЕМ“ ЕООД и „Перун автотранс“ ООД.
Новите изисквания влизат във връзка с желанието на Община Перник да се подобрят условията на градския транспорт, включващо точност на курсовете и коректност при изпълняването на разписанията, за което при неизпълнение ще следват санкции.
Денислав Захариев припомни, че миналата година многократно са извършени проверки с екипи на Държавна автомобилна инспекция / ДАИ/.
“Има санкционирани фирми , но за жалост както нашия човешки ресурс , така и на ДАИ не е голям и проверките не могат да обхванат всичките ни линии, които са на територията на Общината. Със съдействието на превозвачите се надявам да продължи разбирането и да се внедри системата в едномесечен срок, защото в противен случай ще прекратяваме директно договори“, посочи Захариев.
През миналата година със съдействието на превозвачите и Общината бяха поставени електронни часовници на начална и последна спирка, които показват точно и ясно кога тръгва и пристига автобусът. Те са факт благодарение на подобрения диалог между двете страни в посока по-качествено обслужване на гражданите.
В новата транспортна схема има две промени. Прекратен е договорът на сегашния превозвач по линия №17, защото в Общината са постъпили многобройни жалби затова, че не се изпълняват курсове или закъсняват , освен това автобусите са били студени и непочистени . Прекратен е договорът и на една от двете фирми, които обслужват линия №16. Причината за взетото решение е, че гражданите трябва да си вадят по две карти – за всяка фирма, което финансово ги притеснява и създава неудобство при пътуването им. В противен случай, ако имат една извадена карта, трябва да се съобразяват и пътуват само с този превозвач, който я е издал.
Последната обществена поръчка за избор на превозвачи е от 2008 година. Общината готви нова обществена поръчка, която ще е за срок от пет години. Целта е да бъдат осигурени по-добри условия на пътниците, тъй като за този дълъг период фирмата ще може да инвестира и да отговори на по-високите изисквания, които ще бъдат заложени в конкурса.
„Имаме условия и желания да проведем процедура за избор на изпълнители с нови високи стандарти“, категоричен е Денислав Захариев.

Споделете, за да прочетат всички!
Advertisment

Коментари

коментара

20 Коментари на Извънредно! Автобусите излизат на протест срещу Община Перник в петък!

 1. ОТ колега до всички,ДА– ВАЙТЕ ТАКА И ЩЕ СЕ ОПРАВИМ и ВЪВ фейс бука,ВСИЧКИ ЩЕ ЗАТЪНЕМ ДО КАТО ТЪРПИМ ОБЩИНАТА КАКТО КАЗА ПО ДОЛУ КОЛЕГАТА $$$ СЕТИ СЕ КОЙ,,,,

 2. В момента на пътуващите от Перник до Кладница им излиза по скъп транспорта. До Рударци – 1.40 лв. До Кладница още 0.80 всичко 2.20 на отиване. На връщане същата сума или всичко 4.40 лв. При нормални цени -3.00 лв. Кой ще поеме разликата в оскъпяването на редовно пътуващите пътници?

  • ОЧЕВИДВЦ ЛИ СИ КЬОРАВЕЦ ЛИ СИ-ЕЛА УТРЕ НА НАЧАЛНА ДА ГИ ВИДИШ ГУМИТЕ И МОЖЕ ДА ТИ НАБЙЕМ ТЪПАТА МУТРА В ТЯХ ЛИЧНОО ДА ГИ ЗАПОМНИШ ДОБРЕ!

 3. Който има интерес може да мине през начална и да види гумите на всички фирми ама за да Ви спестя разкарването ще Ви кажа че в най окаяно състояние са гумите на Темпо. Солариса им е с гуми за мъгла

  • АБЕ БАЙ ХУЙ ГУМАДЖИЯ ЛИ СИ КАКЪВ СИ,КОГА ВИДЯ ГУМИТЕ НА ТЕМПО?ДА НЕ СИ ГЛЕДАЛ ТВОЙТЕ НА КОЛАТА? ИЛИ ТИЯ НА ВАСЕВ НА ВАРЕЛИТЕ? Я СИ СВЕРИ ЧАСОВНИКА И ПОСЛЕ ПИШИ ГЛУПОСТИ ИЛИ ХОДИ СЕ ВОЗИ ПРИ МАГДА ТЯ Е СЪС ЧИСТО НОВИТЕ-ЗНАЕМЕ ГИ МНОГО ДОБРЕ!

 4. A някой интересува ли се къде изчезва жицата на тролейте?
  Всеки ден все повече изчезва. Тролейте са общинско дружество?

 5. Транспорта не е хапка за всеки от години в тази ощина стане ли въпрос за транспортната схема на общината винаги има недоволни и всички искат да бъдат превозвачи и без дори да отговарят на елемертарни условия.Зам. кметовете винаги получават своето и раздават линийте на на точните хора .Не случайно и умишлено фалираха Тролебусния транспорт.

 6. Магда ме осигурява работниците години наред.Натрупала е стотици хиляди задължения.Автобусите се карат докато не се счупят.

 7. Магде ,що си не седнеш на гъзо като цел град те знае каква си ?С тия от общината сте един дол дренки-гадни крадци!

  • КАК ДА СИ СЕДИ НА ГЪЗО ПРИЯТЕЛЮ КАТО ТЯ Е БИЛА КОНДУКТОРКА И Е СВИКНАЛА ДА СТОИ И ДА ХОДИ ПО ОБЩИНАТА И ПО ВСИЧКИ ФИРМИ ДА ГИ УБЕЖДАВА ЧЕ ТЯ Е ПРОФЕСИОНАЛИСТКА В ТОЗИ ГРАДА ПО ТРАНСПОРТА !АБЕ С ТОЯ УБАВЕЦ ТВОЯ ПЛАМЕН СЕ ХВАНЕТЕ И СИ СТАНЕТЕ ПАК ЕКИП ШОФЬОР И КОНДУКТОРКА!

Коментирай

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван