Трима бедстващи бездомници в Перник са приютени от студа

Трима бедстващи са намерили подслон в специално разпоредените от администрацията в Перник места, съобщи пред телевизия „Кракра“шефът на Общинската дирекция „Социално подпомагане“ Илиана Кованджийска. Кметът на Перник Вяра Церовска е разпоредила за бездомните граждани без близки да се осигури подслон в многопрофилната болница „Профилакториум“ и в апартамент в блок 11 в квартал Мошино.

В апартамента са настанени двама мъже, потърсили помощ преди две седмици. Една бездомна жена е намерила убежище от студовете в „Профилакториума“, съобщи Илиана Кованджийска. Според нея многопрофилната болница не е най-подходящото място за бедстващите бездомници. Основен проблем е, че на територията на община Перник все още липсва център за временно настаняване. Точният брой на бездомните хора в общината също не е установен.

 

Коментари

коментара

4 Коментари на Трима бедстващи бездомници в Перник са приютени от студа

  1. Проблема с бездомните в Перник не е само през зимата! Хубаво, че са се сетили за тях в студа, но защо си затварят очите за тях през другите сезони? няма град по света, в който алкохолизирани бездомници да са „окупирали“ пейките на главната улица и да са прогонили от там майки с деца и всякакви нормални хора.Виждала ли е кметицата как се търкалят боклуците, които всеки ден оставят около пейките, как викат и се бият понякога, как използват градинките пред един от блоковете ( на самата улица Търговска) за тоалетна. А когато някой възмутено се обади на 112, от там безразлично да отговарят: – А,клошарите ли? Знаем, знаем, но нищо не може да се направи! Всички искаме Перник да е хубаво място за живеене, а допускаме „лицето“ на града да бъдат не просто изпаднали хора, а алкохолизирани нахалници!

Коментирай