26-годишният Даниел Валентинов Велинов извади Светия кръст от студените води на река „Голобрешка“ в пернишкото село Драгичево

26-годишният Даниел Валентинов Велинов  извади Светия кръст от студените води на река „Голобрешка“ в пернишкото село Драгичево.

01

„В битката за кръста се хвърлиха шестима смелчаци, които не се страхуваха от студеното време и не се оплакаха от ниските температури“, сподели  кметът на Драгичево Виктор Викторов и припомни, че тук кръста не се откупва.

02

Даниел Велинов е от Перник и за трета поредна година участва в надпреварата, но този път късмета беше с него и пръв хвана светинята. След като извади кръста той  пожела на всички здраве и щастие през цялата година.

03

По традиция ритуалът започна  в църквата Успение на Света Богородица, където свещеникът проведе богоявленска служба, след което местните се  отправиха към реката, предвождани от църковни хоругви.
Кметът на Драгичево Виктор Викторов пожела, както е здрава зимата, такава да е здрава и годината . Той не скри, че се радва на зимната приказка, независимо от лошата ситуация по пътищата.

04 05 06

Изпратете бърза новина до zaPernik.com от тук

Коментари

коментара

Бъди първи, който ще коментира

Коментирай